top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGalia Van de Wouwer

Mijn 2021 in films

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

Is het alweer Nieuwjaar? De tijd is blijven stilstaan in maart 2020. Sindsdien werd een filmpje meepikken in de cinema meer een uitdaging. Na alweer een jaar vol onzekerheden, kunnen we toch van 1 ding uitgaan: Timothée Chalamet duikt in ELKE film op. Ik vat met veel plezier mijn lievelingsfilms uit 2021 hieronder samen, welke nog op mijn verlanglijstje staan en welke voor mij minder geslaagd waren. Kijk je mee? Daar gaan we:1. Dune

Wat een verrassing! De hele wereld keek reikhalzend uit naar de remake van Dune, die met een klepper van een cast en overall budget, de meest veelbelovende film uit 2021 was. De film stelde voor mij niet teleur, maar ergens miste ik de quirkiness (een soort schattig halvegaregehalte) dat ik had gezien in de versie van David Lynch uit 1984 (met een hilarische scène van zanger Sting). De versie van Villeneuve neemt zichzelf meer serieus, wat we van deze topregisseur (ga ZEKER Incendies kijken van hem) kunnen verwachten.


In deze trend, maar minder geslaagd: The green Knight (2021), zie mijn recensie op aweltv.com.


2. The French Dispatch


Ik ben een hippie at heart en de films van Wes Anderson raken ALTIJD een soft spot. The French Dispatch deed dit des te meer, omdat de film door Amerikaans-Duitse makelij vertrouwd voelt en omdat het gaat over journalisten (wat ik toevallig heb gestudeerd). De film ontving een staande ovatie van 9 minuten bij de première, ik kreeg er een hipster-boner van, wie niet van de Anderson-stijl houdt, gaat deze film haten. Kijken op eigen risico.


3. Nobody2021 werd toch een beetje het jaar van het brainless entertainment, veel actie, spanning, zonder al te veel nadenken. Heerlijk, toch? Het helpt dat Bob Odenkirk een absolute legend is, ik hoop meer van hem te zien! In deze film speelt hij … een dikke baas. Het kijken waard.


In deze trend, maar minder geslaagd: Wrath of Man (2021) oftewel domweg Cash Truck genaamd (en daarmee is ook heel de film uitgelegd). Deze film is niet ongelooflijk slecht, it’s still Guy Ritchie, maar toch minder dan Nobody (wat zich ook vertaalt in de puntjes op IMDB en Letterboxd).


4. Don't look up

(ja hoor, daar is Timothée weer)Is het een komedie, is het een drama? Dramatisch is het zeker en Jennifer Lawrence en Leonardo Di Caprio acteren hun asses off. En toch blijf je een beetje op je honger zitten, ook al duurt de film te lang. Het is een solid 7, grappig met momenten maar niet hilarisch, met goede maatschappijkritiek maar toch niet de diep in de wonde geduwd, een typische Netflix-film van de hand Adam McKay (The Big Short).


Niet in deze trend en toch niet geslaagd: The little things (2021), een absolute waste of time en ‘wasted talent’ zoals ze zeggen in A Bronx’ Tale (1993)


Op mijn watch list: Spider-Man: no way home, Tick, Tick, Boom!, Old, The power of the Dog, No Time to Die. Wat vonden jullie van deze films? Ontbreken er nog goede films op mijn verlanglijstje?


Let me know op Instagram of op Twitch! Tot in 2022 bitchesss!

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page