top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGalia Van de Wouwer

In de ban van Arcane?Gisteren bekeek ik de eerste aflevering ‘Welcome to the Playground’ van Arcane en dat heeft een sluimerend beestje gewekt dat ver onder het stof lag bedolven.


Ik omschrijf het gevoel als volgt:


je bent 8 en al om 7 uur ’s ochtends wakker. Van je ouders mag je pas om 9 uur de tv aanzetten, omdat je anders te veel lawaai maakt. En toch ga je op trippelteentjes de trap af, je zet de televisie aan om het introlied ‘Gotta catch em all’ van je favoriete tv-drug door de living te blasten. Je ouders zuchten en draaien zich nog een keer om in bed.

Maar, ik speel geen League


Snap back to reality, voor wie het nog niet wist, ik stream via aweltv bijna dagelijks League of Legends, maar ook zonder het spel te spelen is deze animatieserie een echte aanrader. Behalve de afschuwelijke muziek (sorry, not sorry), kun je genieten van prachtige, unieke animatie en een ontroerend en meeslepend verhaal.


Voor wie wel League of Legends speelt, is het reikhalzend uitkijken naar wanneer je favoriete personages zullen opduiken en wat er met hen zal gebeuren. Dit element bespelen de Amerikaanse en Franse makers Riot Games (ook geestesvader van het spel zelf) en Fortiche (een Franse animatiestudio uit Parijs) meesterlijk, door niet enkel bekende gezichten uit de game een belangrijke rol in het verhaal te geven.


Waarover gaat het dan?


Arcane vertelt het oorsprongsverhaal van de 2 bekende ‘champions’ Vi en Jinx. Het verhaal speelt zich dus in het verleden af (wat voor een superschattige Ekko zorgt in aflevering 1) in de regio’s Pilltover en Zaun uit het Lol-universum. Ik hoop enkele ‘andere’ personages tegen te komen die misschien toevallig naar de regio afzakten of op een vervolgserie uit een andere regio, dat lijkt me een goede uitmelkoptie, eentje waar ik 100% vrede mee neem.


Wie houdt de boel draaiende?


De stem van Vi wordt vertolkt door Hailiee Steinfield, een zangeres en actrice die we al kenden als kindster in ‘True Grit’ (goed boek en goede film!) en die van ‘baby Jinx’ of ‘Young Powder’ door Mia Sinclair Jenness, als je haar foto bekijkt krijg je rillingen van hoeveel ze op het personage zelf lijkt.


Hoewel de serie een groot succes is op Netflix, vind ik het humbling dat big business Riot Games in zee gaat met ‘minder bekend animatiebedrijfFortiche (Ace in het Frans), gevestigd in Parijs, Montpellier en Las Palmas. Ze werkten wel al eerder met hen samen om de video van Ekko, de muziekvideo ‘Warriors’ van Imagine Dragons, muziekvideo ‘Rise’, de KDA/popstar video en muziekvideo van Jinx te maken.


Laatstgenoemde muziekvideo ‘Get Jinxed’ werd een grote hit en ‘lanceerde’ Jinx in de harten van gameliefhebbers, werd zelfs een pornocategorie, en dus geen vergezochte keuze als ster van de reeks.


Conclusie:


Ben ik verslaafd aan Arcane en bij uitbreiding League of Legends? Nee, ik heb het wel nodig.
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Poor Things

Kommentarer


Post: Blog2 Post
bottom of page