top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGalia Van de Wouwer

DEPONIA

Bijgewerkt op: 12 jun.


Hou je van puzzels, spendeerde je vroeger uren en uren aan Putt-Putt, Pajama Sam, Freddi Fish, ...? Dan is deze hilarische point-and-click puzzelgame een nice add-on aan je cozy collectie.


De anti-held Rufus kan het niet laten om de boel te doen ontploffen, letterlijk en figuurlijk. Hij doet ontelbare pogingen om Deponia te verlaten. een dorp van vuilnis in een post-apocalyptische wereld. Totdat hij de knappe Goal ontdekt, wilt doen ontwaken uit haar comateuze toestand en meenemen naar Elysium om een nieuw leven op te bouwen. Dat is buiten de Organons gerekend, ofwel de soldaten van Elysium, die andere plannen hebben met Goal...
Vorder in het verhaal door middel van point-and-click, ofwel door de map af te speuren naar objecten om op te klikken, te verzamelen en te gebruiken om puzzels op te lossen. Het is niet héél uitdagend, maar net genoeg om interessant te blijven. Het hilarische verhaal met fantastische characters en leuke deuntjes helpen hier zeker bij.


Daedalic entertainments


... heeft niet de beste naam gekregen sinds ze The Lord of the Rings Gollum uitbrachten in 2023. Een game die over de hele lijn als enorm slecht werd ervaren. Het is belangrijk te weten dat de games die deze studio uitbrachten voor hun faillisement in 2016 bijna stuk voor stuk verborgen parels zijn (vaak ook in het genre van point-and-click). De Gollum-game kwam pas uit nadat Nacon in 2022 Daedalic Entertainment overkocht en zorgde ervoor dat de deuren opnieuw sloten. Zo ontzettend jammer gezien het potentieel van de studio mits ze hun prachtige en meer whimsical tour hadden verdergezet.


Score

Deze game krijgt 4 AWELHOOFDEN OP 5. Want het is gewoon een prachtige cozy game om te spelen met wie dat er ook mee wilt doen, sowieso uw lief of uw roommate die niks anders te doen heeft. Ken jij een gelijkaardige game die je denkt dat ik moet uittesten? Laat het mij weten! Dan schrijf ik er een review over, let's go!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page